Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2010, 16:07   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaburga dolması (elazığ)




MALZEMELER:
2.5 Kg. kaburga (Koyun eti, sağ göğüs kısmı)
750 Gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
300 Gr. kıyma
1 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
150 Gr. kabuğu soyulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
250 Gr. tereyağı
2 kaşık salça
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kıyma yağda kavrulur. Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır. Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir. Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır. Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan