MALZEMELER:
2.5 Kg. kaburga (Koyun eti, sağ göğüs kısmı)
750 Gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
300 Gr. kıyma
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
150 Gr. kabuğu soyulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
250 Gr. tereyağı
2 kaşık salça
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber.
HAZIRLANIŞI:
Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kıyma yağda kavrulur. Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır. Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir. Etin iki tarafına salça sürülerek yağda
kızartılır. Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.