2 bardak su
1 litre haşlama suyu
1,5 bardak ince bulgur
Kışın 300 gramlık kurut (3 adet)
Yazın yarım kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gram tereyağı
30 gr pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencerede su kaynatılır. Tuz ilave edip sıcak suda erimesi beklenir. Bulgur sıcak suya konur ve ocak kapatılarak yaklaşık 30 dakika sıcak suda şişmeye bırakılır. Bulgurun demlenmesi bitince, orta
büyüklükte plastik bir kaba boşaltılır, yoğurma için hazırlanır. Bulgur, kaba yapışacak kıvama geldiğinde, toptopik yuvarlanmaya başlanabilir. Toptopik, yuvarlak ve yassı olmak üzere iki biçimde yapılabilir. Toptopiğin büyüklüğü iri bir misket kadar olmalıdır. Bulgur bitinceye kadar köfte yuvarlanır. Orta boy bir tencereye haşlama suyu konulur. Tuzu atılıp, kaynatılır. Kaynar suya toptopikler de atılır. 10 dakika haşlandıktan sonra, önceden hazırlanan sıcak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı kurut (ayran kesintisinin kurumuş hali) köftelerin üzerine dökülür.
Kırmızı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tereyağında kızdırılıp toptopikin üzerine gezdirilir.