Mecidiye köftesi (elazığ)
1 su bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım çorba kaığı salça
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bulgurun üzerine 1 su bardağı su konur. 10 dakika bekletilir. Sonra üzerine ince kıyılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılır. 10 dakika kadar bulgur macunumsu kıvam alana kadar yoğrulur. Daha sonra kıyma, kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeler eklenir. Malzeme bütünleşene kadar yoğrulur. Köfte harcından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar parçalar alınır. İki avuç arasında iyice bastırarak yassılaştırılır. Mangalda ya da ızgarada pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |