Kenger yemeği (kemaliye erzincan)
Malzeme:
1 dizi kenger
250 gr. kavurma
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı yağ
1 su bardağı haşlanmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1-2 baş kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz
su.
İlkbaharda çıkan taze kengerler toplanarak iplere dizilir. Dikenleri temizlenir. Kurutulmuş kenger kaynar suda 1-2 saat kadar bekletilerek iyice yumuşatılır. Siyah yerleri ve dikenleri temizlenir. Bol soğuk suda yıkanır. Kavurması daha önceden haşlanmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı ve kengeri de ilave edilerek biraz da su konarak pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |