Kör dolma (kemaliye erzincan)
Malzeme:
Salamura asma yaprağı
1 Baş Soğan
100 gr. Kavurma
1 su bardağı yeşil mercimek
Yapılışı:
Soğan kavrulur, Kavurma ilave edilir, Salamura Asma Yaprakları ince ince kıyılır kavurmaya ilave edilir, sulu yemek kıvamına gelmesi için biraz su ilave edilir. Önceden haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip pişirilir. Servis edilmeden önce biraz sirke ile tatlandırılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |