Kuru incir ve kayısı dolması (kemaliye erzincan)
Malzeme:
20 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg. kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
150-200 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
2-3 yemek kaşığı toz şeker
125 gr. yağ.
Yapılışı:
İncir ve kaysılar su ile yıkanır, biraz yumuşamaya bırakılır. Diğer taraftan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dövülerek toz şekerler karıştırılır. İncirlerin arası ikiye ayrılarak bu karışım doldurulur. Sonra düz bir kaba istiflenerek üzerine erimiş yağ gezdirilir. Bir miktar da su ilave edilerek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |