Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
6-6,5 su bardağı un
Kavurmak için:
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Geniş bir kaba sıvıyağı, su ve yoğurdu alıp karıştıralım. Sirkeyi ilave edelim. Unu ve tuzu ekleyerek, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20
dakika dinlendirelim. Bu arada küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim. 3 çorba kaşığı un ilave edelim. Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım. Hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım. Yufkanın üzerine erimiş tereyağı gezdirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını üst üste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. (Kat yerlerini de yağlayarak) Kare şeklini alan yufkanın ortasına 1 çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım. Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım. Veya üçen kapatıp kenarları birleştirelim. Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısını sürelim. Susap serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı
fırında pişirelim.