Erzurum çorbası
Malzemeler:
300 gr. kıyma
1 çay bardağı yıldız şehriye
1 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 kase [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı salça
2 diş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı:
Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın. İki kaşık salça ve bir litre suyu kaynatıp köfteleri içine atın. Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin. Diğer tarafta hazıırladığınız [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |