Yuvarlak pul böreği (eskişehir)
Malzemeler:
2 adet yufka
150 gr. beyaz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3-4 sap maydanoz
Kızartmak için;
1/2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yufkalar üst üste konup ortadan iki parçaya bölünür, sonra yine üst üste ve ikiye bölünerek, aynı işlem tekrarlanır ve üçgen parçalar elde edilir. Bir kâsede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çırpılır, beyaz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ince kıyılmış maydanozlar da katılarak iyice ezilir. Elde edilen karışım üçgen parçanın ortasına konur ve sigara gibi sarılır. Tavada, kızgın sıvı yağda çevrilerek kızartılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |