Mayalı hamur hazırlanır. İçine çörek otu atılır. Şöyün karan denen dökme demirden yapılmış yarım küre biçimindeki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anlarda bol yağ içine mayalı hamur, elde su ile açılarak bırakılır.
Kızartılır. O gün kıygaşa, etli
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeği ve un helvası eve gelenlere sunulur. Kıygaşa içine kıymalı iç konularak da yapılır.
Not: Arife ve kandil günlerinde kıygaşa
pişirilerek dağıtılır. Kıygaşa, evin çocuklarınca kapaklı bakır sahanlara konularak dağıtılır. Komşular, dağıtım yapan çocuğa çerez ya da harçlık verirler. Böylece çocuklar sevinir, komşuluk ilişkileri pekişir.