1 kg. un
kırmızıbiber
karabiber
su
tuz
yağ
250 gr. Kıyma
üç baş normal büyüklükte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamur dört parçaya ayrılır. Bu parçalar yufkadan kalın açılır. Bıçakla iki parmak genişliğinde, kare biçiminde kesilir. Parmak ucuyla iç olan kıyma konulur. Şapka biçiminde kıvrılır. Sonra kaynar suya atılarak pişirilir. 40
dakika sonra kızgın yağa atılan kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerine konur. Bu mantılar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi büyüklüğünde yapılarak kaşık börek çorbası elde edilir.