Kullanılacak Malzeme (4 Kişilik)
1 kg fırınlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
1,5 kg su
0,5 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı tuz
0,5 kg Çerkes
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
150 gr tereyağı
Hazırlanışı:
Süt ve su
büyükçe bir tencereye konularak tuz ilave edilip 90 derece kaynatılır, kaynar suyun içerisine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılmak suretiyle pişirilir. Karışım, sertçe bir hamur haline gelinceye kadar
pişirildikten sonra sofraya alınır ve yuvarlak bir şekilde sofra üzerine yerleştirilir, ortası kaşıkla oyulduktan sonra içerisine tereyağı konulur, etrafına çerkes
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i dizilir ve ayn bir tabak içerisinde öncede hazırlanan çerkes tavuğu ile birlikte sıcak olarak servise sunulur.