Kullanılacak malzeme
250 gr orta yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması
5-6 orta boy lahana yaprağı
3 çorba kaşığı ince bulgur
1 küçük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı salça
1 acı kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5-6 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı: Lahanalar bir tencerede tuzlu suda erimiyecek şekilde haşlanır suyu süzülüp sıkılır. 1 cm eninde boyuna ince şeritler halinde getirilir. Ayrı bir kapta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rendelenir. Kıyma bulgur salça tuz karabiber ile bir avuç su
katılarak içi yoğrulup hazırlanır. İçten
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınıp şerit haline getirilmiş lahanalara döndürerek sarılır. Pişeceği tencerenin dibine acı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çıtlatılıp yerleştirilir. Dolmalar dizilip kenarlarına sarmısaklar konur. 1 su bardağı su konup kısık ateşte pişirilir.
Not: Yöremizde yufka ile dürüm yapılıp
yenir. Yine yöremize mahsus yapılan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] turşusu ile servis yapılır.