Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
½ çay bardağı yeşil mercimek
1 kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] taze veya kuru
1 yemek kaşığı kuru tarhın
1 yemek kaşığı toz kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1-2 kemik
Hazırlanışı:
Nohut,kemik ve buğday geceden ıslatılır.Tencereye alınıp dibine tutmamasına dikkat ederek iyice pişirilir. Daha sonra yeşil mercimek haşlanır ve suyu süzülür ve kaynamakta olan çorbaya katılır.Ayrı bir tavada piyazlık doğradığımız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda öldürülür ve onlarda çorbaya katılır. Çorbamız iyice özleştikten sonra, kızdırılmış yağa tarhın ve toz kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.