Malzemeler:
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
1 demet taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 adet salatalık turşusu
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 diş sarmısak
Tuz karabiber kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 çorba kaşığı HALK sıvıyağ
5 tatlı kaşığı un
15 su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
3 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Ciğer sevmeyenler için değişik bir
tarif. Temizleyip, yıkadığımız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i kuşbaşı olarak dağrayalım. Soyduğumuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ve turşuyu ayrı olarak ince kıyalım.Sarmısağı da ayıklayıp kıyalım.Ciğeri tuz ve karabiberi karıştırıp, 2 tatlı kaşığı una bulayalım. Tavada HALK sıvıyağla kavuralım. Servis tabağına alalım. Tavaya kalan unu ilave edelim. Birkaç
dakika karıştırıp,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarmısağı ekleyelim. Birkaç dakika soteleyelim.1,5 su bardağı su, sirke ve turşuyu ekleyip tuzu katarak birkaç taşım kayatalım.Kaynadıktan sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine dökelim.Kıyılmış maydanoz ve taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı serpip servis yapalım.