Malzemeler (8 kişiliktir)
500 gr. mercimek,
1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
Yarım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, Tuz,
8 su bardağı su.
Sos için: 50 gr. un,
50 gr. ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
25 gr. dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
50 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
20 gr. kırmızı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
10 gr. kuru nane,
4 su bardağı su.
HAZIRLANIŞI:
Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (bütün olarak), soyulmuş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (bütün olarak)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.
SOSUN HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir. (Ali DEVECİ - Tilmen Otel)