MALZEME;
1 çay bardağı simit (kişi başına)
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (her bardak için)
1 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr. taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (bardak başına 1 adet)
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
Tereyağı veya zeytinyağı
TARİFİ;
Simit, ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yağda omlet şeklinde pişirilir.Taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar incecik kıyılır.Yoğrulan köfteye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilip karıştırılır Bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayrılan omlet köfteye eklenir ve tekrar karıştırılır.Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan,elle yenecekse küçük parçalar halinde hafifçe sıkılarak tabaklara konur.Üzeri nane, maydanoz yada marul ile süslenerek servis yapılır.