MALZEME;
6 bardak kırmızı mercimek
3 bardak simit (ince bulgur)
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 tane kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 bardak sıvı yağ
2 demet maydanoz
250 gr. yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz,karabiber,su
TARİFİ:
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur.İçerisine biraz tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] attıktan sonra pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir.Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar incecik doğranıp yağda kızartılır,ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir.Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur.Yağ ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur.Daha sonra maydanoz,soğan ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.