Pirzola (darak) tava (gaziantep)
1 kg [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pirzola (darak)
3 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 tatlı kaşığı tuz
Tepsiye pirzolalar dizilir. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yerleştirlir. Diğer yanda salça, nar ekşisi, pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, su ve yağ karıştırılır. Pirzolalrın üzerine gezdirilir. Tepsinin ağzı yağlı kağıtla ya da kapakla kapatılır. 190 derece sıcak fırına sürülür. 30-35 dakika pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |