Fıstıklı şöbiyet (gaziantep)
40 ml. sıvıyağ
50 ml. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr. antepfıstığı
350 gr. un
500 gr. toz şeker
Unu, Yağı, yoğurdu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı karıştırın, antepfıstığını robattan çekin yarısını hamura katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru dinlendirin ikiye bölün her parçayı merdane ile ince açın, yufkaları 6 santimlik karelere kesin. Karelerin içine bir çay kaşığı antep fıstığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üçgen katlayın. İşi biyen üçgenleri yağlı tepsiye dizin. Tepsiyi 200 derece önceden ısıtılmış fırına sürün, 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Yarım kilo şekeri yarım kilo suda kaynatın, koyulaşınca alın. Sıcak şerbeti soğumuş şöbiyetlerin üzerine dökün, soğuyup çekince servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |