Zeytin böreği (gaziantep)
MALZEMELER
Hamuru için:
500 gr. un,
25 gr. maya,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı su.
İç malzemesi:
250 gr. yeşil zeytin,
100 gr. kıyma,
Yarım bağ maydanoz,
3 adet taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 adet taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
50 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi,
1 çay kaşığı kırmızı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 çay kaşığı tuz,
YAPILIŞI
Zeytinler ikiye bölünür, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ince ince doğranır. Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur. Daha sonra diğer malzemeler (soğan, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır
Hamur icin verilen malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır. Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Börek servise hazırdır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |