MALZEMELER
500 gr. köftelik ince bulgur,
1 adet büyük baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1-2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
4-5 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 adet yeşilbiber,
2 adet taze kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
1 yemek kaşığı d. salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın,
yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur. Soğan, sarmısak, yeşil ve taze kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur. Küp küp doğranır.
Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğurulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir.
Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul, maydanoz tere, turp v.s. ile süslenerek servis yapılır.