MALZEME;
8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antepfıstığı
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tereyağı veya margarin
2 kahve fincanı un
7
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tutam tuz
Şurubu için:
3 bardak toz şeker
2,5 bardak su
3 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
Süs için
100 gr. irice kıyılmış antepfıstığı
TARİFİ:
Önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların sarıları ile akları ayrılır.Sarıları 2 kahve fincanı toz şekerle ,şeker eriyip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Yumurta akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır.(Kaseyi ters çevirdiğimiz zaman dökülmüyorsa olmuş demektir).Çekilmiş antepfıstığı ile un karıştırılarak çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarıları katılır.Sonra kar köpüğü azar azar yedirilerek karıştırılır.İçi yağlanmış 25 cm. çapında küçük bir tepsi yada cam kaba boşaltılır.Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir. Tatlı pişince,baklava dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür.Servis tabağına alınarak arzuya göre süslenir.
NOT: Şurup soğuk, tatlı sıcak olmalıdır.