MALZEME;
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tereyağı
Çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi (Fıstık yada
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da olabilir.)
TARİFİ:
Ocağın üzerinde,orta ateşte nişasta,şeker ve su karıştıra karıştıra ,katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir. Sonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilir.Bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.Kısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılır.Helva top top olmuşsa kıvama gelmiş demektir.Kalan tereyağı da ilave edilir.Servis tabağına alındıktan sonra üzerine çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi serpilir ve servise sunulur.