Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2010, 16:22   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nişe helvası (gaziantep)




MALZEME;
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tereyağı
Çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi (Fıstık yada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da olabilir.)

TARİFİ:
Ocağın üzerinde,orta ateşte nişasta,şeker ve su karıştıra karıştıra ,katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir. Sonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilir.Bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.Kısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılır.Helva top top olmuşsa kıvama gelmiş demektir.Kalan tereyağı da ilave edilir.Servis tabağına alındıktan sonra üzerine çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi serpilir ve servise sunulur.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan