Lolazlı pilav (gaziantep)
MALZEMELER
500 gr. lolaz (börülce),
250 gr. pilavlık bulgur,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
Tuz
YAPILIŞI
Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir (Su lolazı pişirecek kadar olmalıdır). Lolazlar piştikten sonra pilavı pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir. Sonra salçası konulur bir taşım kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra karabiber ve kırmızıbiber eklenir. Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın üzerine dökülür. Onbeş dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |