Yaprak buğulaması (gaziantep)
MALZEMELER
1 bardak bulgur,
300 gr. taze asma yaprağı,
1 bardak su,
5 diş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 ortaboy [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
Tuz, karabiber,
Kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
1/2 bardak zeytinyağı
YAPILIŞI
Soyulmuş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |