MALZEMELER
250 gr.yeşil mercimek,
200 gr.tereyağı,
1/2 kg.kıyma,
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (irice),
2 kaşık salça,
250 gr. gurut (kurutulmuş ayran süzmesi)
veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süzmesi
HAZIRLANIŞI
Mercimek, et,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salça ve yağ biraz su konularak, mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve
kullanılamaz. Hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.