Yarım kg. iri doğranmış et
250 gr. yağsız kıyma
1 kg torba yoğurdu
yarım kg. kırık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 küçük
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yarım kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. (akşamdan ıslatılmış)
tuz
karabiber
1 kaşık katı yağ
1 kaşık nane
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırıp
hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin.
Not: Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir.