1 kg. bir defa çekilmiş yağsız kıyma
500 gr. iki defa çekilmiş yağlı kyma
750 gr köftelik bulgur
250 gr. dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet iri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnce kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika daha çevrilir. Ardından dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur. Yağsız et
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur. Sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur. Uçları dikkatlice kapatılır. (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır.