Malzemeler:
1 kg. pezik kökü
1 kg. kırmızı pancar
4 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sirkesi
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tuz
6 adet acı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
su.
Hazırlanışı:
Pezik ve
kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir. Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir.
Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ayıklanıp havanda dövülür. Biraz diri bırakılmalıdır. Sarımsak, tuz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı
sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır.