Malzemeler:
1.5 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 demet maydonoz
3 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı kuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü
1 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
su.
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydonoz, ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber, şeker, kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve yağın üçte biri eklenerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır. Kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Not: Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir.