2 su bardağı fırınlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
125 gr tereyağı
1 su bardağı çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
2. Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
3. Helvayı yuvarlak bir kalıba alın.
Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpin. Çevresini
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larla süsleyip ılık olarak servis yapın.