Malzemeler:
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulguru
1 su bardağı kurufasulye
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane, kekik
Yapılışı:
Kurufasulye ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulgurunu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuz serpip karıştırın.
Soğanları soyup kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve naneyi ekleyip kavurun.
Çorbayı
servis kâselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Kekik serpip sıcak olarak servis yapın.
Not: Çorbayı yaparken su yerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanırsanız çok lezzetli oluyor. ben denedim size de tavsiye ederim.