Malzeme
Patetes 3 orta boy
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Patatesler yıkanır, kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp) doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur.soğan soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye yağ ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur.Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça, pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır.Patetesler ve sıcak su ilave edilir. Kaynayınca tuz atılır, ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır. Bulgur konur, bulgur ve patetesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz sululca ocaktan alınır.(K.K.Yılmaz)
NOT: Tarif Gümüşhane'den alınmıştır. Kıymasız yapıldığında et suyu konur