Malzeme
Su 5 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Kurutulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (çırtma) 3 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (acı) 1 orta boy
Salça 1 yemek kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 4/5 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Sarımsak 1-2 diş
Porsiyon Adedi: 5-6
YAPILIŞI
Geniş bir tencerede 5 su bardağı su kaynatılır. Tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlanır, suyu süzülerek yemekte kullanılmak üzere bekletilir. Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kıyma kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup biraz kavrulur. Salça ve pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır, sonra haşlanmış faulyeler eklenip biraz daha çevrilir. Daha önce ayrılan haşlama suyu 5 su bardağına tamamlanıp ısıtılarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin üzerine ilave edilir. Dört-beş dakika kaynadıktan sonra bulgur, karabiber ve kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek hafif ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (hafif sulu olması gerekir) Sıcak olarak
servis edilir. Yoğurt ile birlikte tüketilebilir. (K.K.Yılmaz).
NOT: Gümüşhane ve Bayburt yöresi yemeklerindendir. Taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den de yapılabilir. Ayrıca salça yerine 1 büyük boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kullanılabilir.