Malzeme
Domates 2 küçük boy
Taze Fasulye 10 adet
Yeşil Biber 3 orta boy
Patates 1 orta boy
Kabak 1 orta boy
Soğan 1 orta boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Duru Köftelik Bulgur 1/2 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Tarhun 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 8
YAPILIŞI
Bütün sebzeler, yıkanır ayıklanır. Domates,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar küçük küpler şeklinde, yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler boylamasına 2 yada yada 4'e bölünerek ince,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ise Küçük küçük doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur.Domates ilave edilerek 1-2 defa çevrilir,daha sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler eklenip biraz kavrulur. Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar da ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su dökülür.Kaynayınca Tuz ilave edilip ateş kısılarak sebzeler yumuşuncaya kadar pişirilir. Bulgur eklenerek pişirmeye devam edilir. Bulgur yumuşayınca ve çorba kıvamlaşınca tarhun atılır, 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. (K.K.Yılmaz)
NOT: Gümüşhane yöresinde genellikle yaz mevsiminde pişirilen bu çorba, kış aylarında kış sebzeleri ile pişirilir