Konu: Etli Güveç
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2010, 21:02   #1
Çevrimdışı
Peri
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Güveç





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler(4 Kişilik)
200 gram kuzu eti
2 büyük kızartmalık patates
1 patlıcan
6 adet çarliston biberi
2 havuç
2 domates
1 kaşık tepeleme labne peyniri
1 küçük soğan
Sıvıyag
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı

Yapılışı;

Öncelikle etin pişme süresi sebzelerden fazla olacağı için tavada bir miktar onları pişirelim. 1 kaşık sıvıyağda soğanımızı, üzerine etleri koyarak kavuralım. Etler kahverengileştiginde kapagı örtüp kısık ateşte bir miktar daha bekletelim üzerine 1 kaşık salça ve 1 kaşık labne peynirimizi ilave edelim. Bu aşamada tuzuda ilave edelim ve altını kapatalım dinlendirelim.

Patatesleri soyup küp küp, havuçları tıraşlayıp halka halka, biberleri halka halka fakat büyük halkalar şeklinde, patlıcanlarıda tamamen soyup halka halka doğrayın.

Güvecin en altına patatesleri, üzerine pişirilmiş etlerimizi, üzerine patlıcan, havuç, biberleri sırasıyla ekleyin. Domatesleri halka halka doğrayıp üzerlerine dizin.

Kenarda bir mktar su kaynatın içine tuz ilave edin. Ve güveçteki sebzeleri tamamen örtecek sekilde suyunuzu dökün. Üzerlerine öncelikle fırın kağıdı ve onun üstüne aliminyumfolyo serin, sıkıca sarın. Yaklaşık 2 saat fırında 100C de pişirin. Ara ara kontrol edip fırınınızın hararetine göre piştigini anlayabilirsiniz. Afiyet olsuun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan