Parmak kebap (hakkari)
Malzeme
1/2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 kg yeşil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 kuşbaşı et
pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Biberler ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır. Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir. Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız.iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tuz bir miktar da yağla iyice kızartırız. Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız. Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz. Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |