MALZEMELER:
Süt
Peynir mayası
İsteğe göre siyabo, mend, so, sirk v.b otlar
HAZIRLANIŞI:
Büyük bir tencere dolusu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ateşin üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kaynatmadan, ılınınca ocaktan indirin. Mayayı ilave edip 30 dakika bekleyin. 30 dakikadan sonra katılaşan yumuşak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri kırın. Daha sonra 10 dakika daha öylece bırakın. (Kırdınlmanın sebebi katılaşan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün oluşturduğu suyun üste çıkmasıdır.) Daha sonra suyu dökün. Kalan kısmı daha tam katılaşmadan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in içine isteğe göre siyabo, mend, so, sirk v.b yöresel otlar katın. (Hepsi bir arada konulmaz, tercih evden eve değişir) daha sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i bir torbanın içine döküp, ağzını bağlayın. Torbayı düz, geniş bir taşa yerleştirip üzerine ağır bir taş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bir tam gün beklemeye bırakın. Ertesi günü
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i taşın altından alın. Tekerlek büyüklüğünde olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i düz bir kaba alıp tuzlayın ve keserek
servis edin.