Malzemeler (4 kişilik):
1 tane orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 tane
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]butu
1 avuç haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aldığı kadar su
kimyon,tuz,sıvıyağ
Yapılışı
Buğdaylar akşamdan ıslatılır,bir tencereye alınır yıkanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] butları,iri doğranmış kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],kimyon,biber salçası ve aldığı kadar su eklenip ocağa konur kaynayınca ara ara karıştırılır.buğdaylar iyice açılıp pişinceye kadar pişirilir tuzu ilave edilir bu arada suyu azalırsa eklenir.tavuklar içinden alınıp ayıklanır, ayıklanan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tekrar buğdaya
katılıp tahta bir kaşıkla iyice özleşene kadar dövülür bu arada bir tavada göz kararı sıvıyağ ısıtılır ısınan yağın içine biraz kimyon daha eklenir ısınan yağ yemeğin içine boşaltılır tekrar
yağ yedirene kadar dövülür servis tabağının ortasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kenarlarına dövme konur üzerine arzuya göre haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir.