MALZEMELER
500 gr. kaysı reçeli
300 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı
250 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
250 gr. Antepfıstığı
50 gr. pudra şekeri
YAPILIŞI
Kaysı reçeli, kenarlı bir servis tabağının dibine yerleştirilir. Çatalla biraz ezilir. Üstüne haşlanarak kabukları soyulmuş ve çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşenir. Bir çorba kaşığı pudra şekeri gezdirilir. Üstüne
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşenir. Kaymağın üzerine haşlanmış, kabukları soyulmuş ve çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi döşenir. Tekrar pudra şekeri gezdirilir. En üstüne çırpılarak kar haline getirilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akl (yumurta akla çırpılırken bir tatlı kaşığı pudra şekeri ilave edilir) döşenir. Tabak soğuk fırına sürülerek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akları
pembeleşinceye kadar üsten kızartılıp soğuk olarak servis edilir.