Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2010, 08:31   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baharatlı ekmek (zleybe) (hatay)




MALZEMELER
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığr şumra
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 tatlı kaşığı susam
Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar ılık su
1/2 kibrit büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı küzübra
Zeytinyağı

YAPILIŞI
Mayayı ve şekeri, yarım su bardağı ılık su içinde eritin ve kabarması içİn 10 dk. bekletin. Bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını açıp, kabaran mayayı, tuzu, çörek otunu, küzübrayı ve şumrayı koyarak, ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur halinde özleştirin. Hamurun üzeri örtülü olarak, sıcak yerde, 1 saat kabarıncaya kadar bekletin. Daha sonra kabarmış hamuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde zeytinyağı ile açın ve parmağınızia ortasını delin. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Altın sarısı renk alan ekmekleri fazla yağını çekmesi için kağıt peçete üzerine alın ve sıcak servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan