Kıtte turşusu (hatay)
MALZEMELER
1 kg. kıtle (ince, uzun, yöreye has bir çeşit salatalık)
2 baş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yeşil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet nane
250 gr. taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
YAPILIŞI
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır. Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır. Fasulyelerin kılçıkları temizlenir. Büyükse ortadan ikiye bölünür. Sarımsaklar ayıklanır. Nanelerin sapları kesilip ayıklanır. Bütün malzeme sirke ve tuz ilavesiyle geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur. Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir. Eksik gelirse sirke ilave edilir. Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları el ile sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır. Turşu on gün sonra yenmeye hazırdır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |