Cevizli patlıcan turşusu (hatay)
MALZEMELER
2 kg. 8-12 cm. boyunda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr. dövülmüş baş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
200 gr. küzübra
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1,5 litre zeytinyağı
YAPILIŞI
İçinin hazırlanması: Soyulan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], küzbara, baş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] macun oluncaya kadar havanda (blendir) dövülür ve kaya tuzu ilave edilir. Diğer taraftan sapları kesilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar hafifçe haşlanır, süzülür. içleri yarılarak hazırlanan iç malzemeye irice doğranmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler eklenerek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doldurulur. Kavanoza dizilerek üzerini örtecek kadar zeytinyağı ile kaplayıp üstü sıkıca kapatılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |