MALZEMELER (köfte için)
1 kg. ince bulgur
3 çorba kaşığı un
5 orta boy haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Baharat Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Baharat
iç malzemesi:
3 orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
iç malzemesinin hazırlanışı: Soğanlar ince doğranır,
sıvı yağda sarartılarak ateşten alınır. Ceviz, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılıp soğutulur.
Yapılışı: Bulgur bir saat kadar ıslatılıp bekletilir. Un,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, baharat ve tuz eklenerek hamur gibi oluncaya kadar iyice yoğurulur. Haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezilerek hamura katılır. Hamur iki parçaya ayrılarak yağlanmış bir tepsiye ilk katı açılır. İç malzeme yayılıp diğer parça hamurdan küçük parçalar koparılarak üstü kapatılır. Bıçakla hamur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimleri şeklinde kesilir. Yarım bardak yağ üstünde gezdirilerek kızgın
fırına sürülür. Soğuduktan sonra
servis yapılır.