MALZEMELER
4 su bardağı ince bulgur
1/8 su bardağı zeytinyağı
1 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 lt. su
4 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1/8 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI
Bulgur, kimyon, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz su ile yoğurularak köfte harcı kıvamına getirilip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi yardımı ile bastırılıp, baş parmak yardımı ile ortası çukurlaştırılır, bir kenara alınır. Bir tavaya zeytinyağı kızdırIlıp piyaz doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenip sarartılır, temizlenmiş ve kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a ilave edilerek hafifçe öldürülür. Bir tencerenin içine 2 litre su konulup kaynaması ile birlikte köfteler atılıp kaynatılır, pişen köfteler sudan süzülerek tavadaki karışımın üzerine eklenerek karıştırılır ve servis edilir.