MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı su
15 adet kırmızı acı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in tohumları ve damarları
1 kahve fincanı zeytinyağı
100 gr. köftelik (dövülmüş) et
Tuz
YAPILIŞI
Genelde bu köfte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlama zamanında yapılır. BiberIerin kesilerek kurutulması ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ura yapılması döneminde, kesilen
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ierin damar kısımları etli bir şekilde kesilerek alınır. İçine kaçan tohumlar temizlenmeden ıslatılmış bulgura
katılıp iyice yoğurulur. Bu yoğurma işlemi, bulgur tamamen yumuşayıncaya kadar devam eder. Sonra et ilave edilerek bulgurun etle özdeşleşmesi sağlanır. Zeytinyağı ile servis edilir.