MALZEMELER
500 gr. ince bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
500 gr. köftelik et
1 çorba kaşığı un
250 gr. iç yağı
6 çorba kaşığı tuzlu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 su bardağı su
4 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı nane
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI
Köftelik et macun kıvamına gelinceye kadar (et öğütücüsünde) kıyılır. Bulgur, bir tepsi de 1,5 bardak su ile ıslatılır. Daha sonra kimyon,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un ilave edilerek elle yoğurulur. iyice özdeşleştikten sonra bulgura köftelik et eklenerek yoğurma
işlemine devam edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmakla oyulup mekik haline getirilir. Daha önceden hazırlanan iç yağı havanda dövülerek içine nane ve tuz
katılarak ovulup hazırlanmış olan mekiklerin içine doldurulur ve kapatılır. Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yıkanır, doğranır. Bir tencerede bir kaşık tereyağı eritilip içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nan e ilave edilerek birlikte pişirilir. Ispanaklar pişince tuzlu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su eklenerek biraz daha kaynatılır. Sonra orukların bulunduğu kaba dökülerek orukların
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la pişmesi sağlanır.