MALZEMELER
12 adet dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 küçük
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay bardağı haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz
YAPILIŞI
Pirinç,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, zeytinyağı ve şehriye bir kap içerisinde harmanlanır. Patlıcanların sap kısmından kesilip oyulur. Hazırlanan iç
malzemesi ile üçte ikisi doldurularak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların ağızları üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Bir su bardağı suyun içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salça sı atılıp inceltildikten sonra tencereye eklenir. Önce hızlı ateşte suyun kaynamasına kadar, daha sonra yavaş ateşte toplam 30 dk.
pişirildikten sonra ateşten alınır. 15 dk. kapağı açılmadan dinlendirilir ve servis edilir