MALZEMELER 4 Kişilik
6 adet baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı ince bulgur
100 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
su bardağı su
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler suya yatırılarak yumuşatılır. Tohumları
temizlenerek ayıklanır. Bulgur, su ile ıslatılıp bir kenarda bırakılır. Havan içine baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler konularak üzerine bulgurdan iki kaşık serpilir ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dövülmeye başlanır. Bu dövme esnasında bulgur
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in içinde kayboldukça eldeki bulgurdan eklenerek bütün bulgur malzemesinin tamamı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le dövülür. Daha sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içleri, üzerine eklenerek hafif vuruşlarla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in yağı çıkarılacak şekilde malzeme ile özdeşleştirilir. Havandaki malzemeden el yardımı ile küçük parçalar alınıp avuç içinde sıkılarak tabağa dizilir. Zeytinyağı ve nar ekşisi beraberce bir tabağa alınarak havan köftesi ile beraber
servis edilir.